"Paquita Salas", la websèrie d'humor casolà que causa furor i s'allibera dels tòpics

22.08.2016 | 07:34
Brays Efe amb Belén Cuesta en el primer episodi de la sèrie

Paquita Salas és una representant d'actors, de cinquanta anys i una mica passada de moda. No sap com gestionar el correu electrònic i les estrelles acaben prescindint dels seus serveis. No obstant això, ella està convençuda que tothom l'adora. I té una mica de raó, perquè, amb un sol capítol a Internet, la websèrie que protagonitza és tot un fenomen a Espanya. Més de 300.000 usuaris de Flooxer, la plataforma de contingut digital del grup Atresmedia, han vist aquest primer episodi, que demà s'emetrà al canal Neox. La resta arribarà al setembre, de nou a Internet.
Interpretada per l'actor Brays Efe, Paquita Salas és una creació de Javier Ambrossi i Javier Calvo, autors de l'èxit teatral La llamada, el musical que va donar a conèixer la guanyadora d'un Goya Macarena García i que fa tres anys que és en cartell i a prop de convertir-se en pel·lícula. Però, si aquell és un fenomen avui en dia plenament consolidat, el de Paquita no ha fet més que començar. El dia que es va llançar es va convertir en trending topic, i des de llavors ha corregut com la pólvora.
Rodada en clau de fals documental, la sèrie és una paròdia afectuosa del món de la faràndula, amb tot el seu postureig i la seva mala llet. Belén Cuesta (Kiki, el amor se hace, Buscando el norte) posa el contrapunt moderat a la torrencial protagonista d'una sèrie que inclourà cameos d'altres cares conegudes al llarg dels seus episodis.
"Vam intentar escriure sense prejudicis, el que ens agrada de veritat", va assenyalar Ambrossi, intentant explicar la càlida acollida que han tingut. "Moltes sèries es fan per agradar a tothom i al final no agraden a ningú", va afirmar en referència als criteris de selecció de les cadenes generalistes. Calvo va afegir que han tingut llibertat total. "Ningú ens va revisar el guió ni res. La llibertat és el que fa que un producte sigui únic i amb personalitat", va afirmar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema