Els llocs més enigmàtics a vista de dron, l'arbre de la vida i la mort o els secrets de Pokémon Go són alguns dels misteris que revelarà a partir d'aquesta nit Cuarto Milenio, en una nova temporada en la qual Íker Jiménez estrenarà Zoom, un informatiu sobre la cara oculta de l'actualitat, que s'emetrà cada diumenge en horari de màxima audiència, just abans de l'emissió del programa.

"La gent se sorprendrà molt", diu Jiménez (Vitòria, 1973), director i presentador de La nave del misterio, que, aquesta nit a Cuatro, s'enlairarà en la seva dotzena temporada carregada de noves seccions i fenòmens desconeguts per analitzar. "És difícil cridar l'atenció del públic després de tant de temps", admet el periodista, que defineix Zoom com un espai de "candent actualitat" on es veurà "el que no es veu en altres llocs", com l'ús delictiu que fan alguns criminals del popular joc de realitat augmentada Pokémon Go. "Hi ha coses que superen la ficció", assegura Jiménez, que explica que als Estats Units ja hi ha més de 150 pederastes detinguts per utilitzar el videojoc per atreure les seves víctimes.

A Cuarto Milenio, tant ell com Carmen Porter, parella sentimental i col·laboradora, seguiran desvetllant els "moltíssims misteris que queden sense resoldre", com el del teix, "l'arbre de la vida i la mort", capaç de matar i provocar al·lucinacions, o el dels "llocs més enigmàtics" de la geografia espanyola, que en la nova secció "El vuelo" recorreran amb drons per descobrir "el que només es veu des del cel". "Espanya està plena de tresors així", explica Jiménez, que se sent orgullós de reivindicar aquestes "meravelles oblidades" del país, com Belchite (Saragossa), un dels enclavaments protagonistes de la guerra civil per on passarà l'equip de programa.