L'exitosa sèrie d'època Águila Roja, produïda per Globomedia per a Televisió Espanyola (TVE), s'acomiadarà amb una temporada final que aclarirà "totes les incògnites" i en la qual diversos personatges moriran de forma inesperada. El Festival de Televisió de Vitòria (FesTVal) va acollir ahir la presentació d'aquesta última entrega, que va tenir la presència dels intèrprets David Janer, Miryam Gallego, Francis Lorenzo, Santiago Molero, Eusebio Poncela, José Ángel Egido i Guillermo Campra. En la temporada final, que s'estrena el dia 15, la identitat de Gonzalo quedarà al descobert, i els habitants de la Vila descobriran qui és Águila Roja, l'heroi emmascarat que lluita a favor d'un poble que està esclavitzat pels poderosos.

Algú pròxim delatarà Gonzalo i els esdeveniments se succeiran vertiginosament. El cardenal Mendoza i el comissari per fi tindran Gonzalo a les seves mans.

Però, abans que això passi, Sátur es proposarà fer feliç el seu amo, i per això intentarà que Gonzalo es reconciliï amb el seu pare, Felip IV, i trobar Margarida (Inma Cuesta), l'amor de la seva vida. La sorpresa arribarà quan conegui que està embarassada.

En el moment en què l'heroi se sent més feble, Margarita reapareixerà a la Vila i descobrirà llavors que l'home del qual continua enamorada és Águila Roja.

Aquests 7 últims capítols posaran fi a una sèrie que des del 2009 ha combinat aventures d'època, intrigues de palau, acció i romanços.

A la presentació de la temporada final, el director de Ficció de Televisió Espanyola, Fernando López Puig, es va mostrar convençut que Águila Roja serà recordada "com una de les sèries que marquen un abans i un després" en les ficcions espanyoles.