Cada any 57 milions de persones moren al món. 54.000 persones moren, a Espanya, sense rebre cures pal·liatives. I gairebé el 60% dels espanyols afirmen haver viscut una mala mort en el si familiar. La mort és una part essencial de la vida, l'única certesa d'un futur indeterminat al qual tot ésser humà haurà de fer front inevitablement. Una realitat que la societat sovint ignora, fins a convertir-la en un gran tabú, el més dolorós i greu de tots els que ha creat. La por de la mort serà l'eix central de la nova temporada de Tabú, el programa de reportatges de Jon Sistiaga que el canal #0 estrena aquesta nit, a partir de les 22 h. L'eutanàsia, el suï-cidi i el dret a morir dignament són alguns dels punts que tractarà Sistiaga en les noves entregues.

"El nostre propòsit és mostrar una realitat incòmoda, sovint fora del radar dels mitjans de comunicació, i fer-ho des de l'honradesa, la claredat i el respecte, des de tots els angles i punts de vista", va declarar ahir el periodista Jon Sistiaga a la roda de premsa celebrada a Madrid. D'aquesta manera, filòsofs, metges i teòlegs, entre molts altres professionals, mostraran tots els punts de vista en aquest debat sobre quina és la frontera entre la necessitat i l'ètica. "Analitzem les dades, coneixem la legislació, viatgem a països on és legal, parlem amb persones que han pres la decisió, i amb amics i familiars del seu entorn", va afegir Sistiaga.

El primer lliurament buscarà dades que il·lustrin la realitat i la percepció de la mort a Espanya. Produït per Movistar + en col·laboració amb La Caña Brothers, format que ha estat nominat aquest any als Premis Iris de l'Acadèmia de la Televisió en la categoria de Millor Realització.