Operación Triunfo celebra quinze anys de la seva històrica primera edició, un fenomen televisiu i musical que es recordarà a través de tres documentals per a la petita pantalla i un concert amb els seus protagonistes, sense descartar, davant l'expectativa creada per l'aniversari, el retorn d'aquest mític format. "No estem tancats a res", va assegurar Toñi Prieto, directora d'Entreteniment de TVE, en la roda de premsa celebrada ahir a Madrid, en absència de gairebé tots els exconcursants masculins, entre ells David Bisbal i David Bustamante ( "estan malalts o treballant", van al·legar els seus companys). Tinet Rubira, director de Gestmusic, la productora responsable d'Operación Triunfo, va tardar un any a tornar a ajuntar els setze participants, inclòs Joan Camus, el més esquiu per les condicions contractuals del retrobament (de fet, serà l'únic que no participarà al concert del 31 d'octubre al Palau Sant Jordi de Barcelona).

A partir del 16 d'octubre i durant tres diumenges consecutius, La 1 de TVE emetrà a partir de les 22.10 hores els documentals, de 110 minuts cadascun, articulats com una reunió d'amics, "però el que ells van viure va canviar la seva vida i va marcar la televisió a Espanya, de manera que no és una reunió habitual", va destacar la realitzadora Nia Sanjuán.

En el primer especial s'abordaran les cançons mítiques del programa, les que van adorar i les que van detestar els seus participants. En el segon capítol, concebut com una conversa entorn d'Àngel Llàcer, exprofessor del centre en el qual convivien, s'abordaran temes més seriosos, com les il·lusions i els temors. En el tercer lliurament, es veuran les reaccions dels exconcursants a imatges de l'hemeroteca.