La cadena pública britànica BBC va anunciar ahir que té previst suprimir 300 llocs de treball de la seva àrea de producció com a part d'un pla de reestructuració. BBC Studios, divisió encarregada de produir alguns dels programes més populars de la cadena i sèries de televisió, va indicar en un comunicat que els canvis podrien comportar, en contrapartida, la con-tractació de personal per cobrir períodes concrets. La direcció de la corporació pública ha afirmat que l'objectiu del pla de reestructuració és fer més eficient el negoci. La cadena britànica, que ja ha estalviat 1.600 milions de lliures (1.769 milions d'euros), considera que encara calen més estalvis, segons el comunicat.

No obstant això, els sindicats denuncien que es tracta d'un intent per desmantellar el servei públic i privatitzar-lo. Gerry Morrissey, secretari general de Bectu, el sindicat que engloba els treballadors, va expressar ahir la seva "preocupació" per les retallades de personal. El sindicat "buscarà garanties que els acomiadaments s'aconsegueixen voluntàriament" i va lamentar que la cadena no estigui sent "clara" amb els seus empleats, molts dels quals s'enfronten a "un futur incert, especialment a partir d'abril del 2017, quan volen convertir BBC Studios en una societat limitada".

Per la seva banda, el director de BBC Studios, Mark Linsey, ha indicat que el fet que hi hagi uns estudis de la televisió "forts, creatius i competitius" és "crucial" per mantenir el paper de la cadena "com un dels principals creadors de grans programes del món". En la seva opinió, "aquests plans han d'assegurar que puguem competir amb èxit en el futur". Per això, i segons la direcció, es vol apostar per la contractació temporal (per projectes). BBC Studios començarà a operar com una subsidiària de la BBC a partir de l'any que ve si el projecte rep l'aprovació de l'òrgan regulador.