Amb motiu de la celebració de la Festa de la Llum de Manresa, el programa de ràdio Islàndia, que s'emet de dilluns a divendres de 7 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre a RAC1, s'emetrà dimarts, 21 de febrer, en directe des de l'auditori de la Plana de l'Om de Manresa.

L'emissió del programa en directe la patrocina l'Ajuntament dins d'una campanya amb RAC1 per promocionar la Festa de la Llum i la Fira de l'Aixada que té un cost total de 4.000 euros, segons ha informat el consistori. Inclou la presència d'Islàndia a la capital del Bages i una campanya de promoció amb 52 impactes publicitaris. També anuncis en premsa (La Vanguardia i El Mundo Deportivo). El cost va a càrrec de Fira de Manresa, en el marc de la partida per a la gestió de turisme.

Sota el lema «Islàndia, capital Manresa», el programa, presentat pel periodista osonenc Albert Om, tindrà els convidats i col·laboradors habituals, dedicarà alguns dels continguts a la Festa de la Llum i inclourà entrevistes a gent de Manresa, a més de les seccions habituals del programa.

L'entrada serà gratuïta i l'espai serà obert al públic en general.

Islàndia és una de les novetats de la graella de RAC1 aquesta temporada, i ha significat el retorn d'Om a la ràdio i a l'emissora. El programa és líder en la seva franja horària, amb una audiència mitjana de 110.000 oients.