La matinada de dilluns se celebrarà la 89a edició dels Premis de l'Acadèmia d'Art i Ciències Cinematogràfiques de Hollywood, els premis Oscar, on per primera vegada competeix un curt català en la categoria de millor curtmetratge d'imatge real: Timecode. Coincidint amb aquesta cita cinematogràfica, TV3 estrena el curtmetratge aquesta nit, a partir de les 21.55 h. Timecode es reemetrà demà a les 19.55 h, i també la nit dels Oscar, diumenge 26, a les 22.00 h al 33.

L'emissió d'aquesta nit anirà acompanyada d'una presentació conduïda per Àlex Gorina, que dialogarà amb Juanjo Giménez des de Los Angeles per saber l'última hora, les anècdotes i el somni de guanyar un Oscar. Una conversa des d'una aula de l'Escola de Cinema de Reus, on Giménez és professor habitual, i en la qual també són presents els seus alumnes, perquè Timecode va néixer com a projecte de fi de curs i va tenir la participació de molts dels estudiants.

La sinopsi de Timecode, de 15 minuts de durada, és breu: Luna i Diego són els guardes de seguretat d'un pàrquing. Diego fa el torn de nit, i Luna el de dia. El film narra l'inici d'alguna cosa entre aquests dos personatges a través de la singular manera de comunicar-se, amb notes, cites enigmàtiques i les filmacions de les càmeres de seguretat, que resulta imprevista, alhora que atrapa i sorprèn l'espectador.