Merlí, la sèrie de TV3, produïda per Veranda TV, amb idea i guió d'Héctor Lozano i direcció d'Eduard Cortés, tindrà tercera temporada. Segons va informar ahir la televisió pública catalana, la nova tanda de capítols de les aventures del professor de filosofia Merlí Bergeron i els seus peripatètics es començaran a rodar a final del mes d'abril.

En aquesta nova temporada, els peripatètics estan a punt d'acabar el segon curs de batxillerat. D'aquesta manera, les trames giraran al voltant d'un Merlí descol·locat per l'arribada d'una nova professora, la Silvana, que es guanyarà la simpatia dels alumnes i qüestionarà el lideratge del personatge a qui dóna vida Francesc Orella. Sense el seu fill Bruno, que continua a Roma, i amb la Carmina de gira teatral, en Merlí tornarà a viure sol, cosa que no portarà gaire bé.

La filosofia seguirà sent un dels trets distintius de la sèrie, amb filòsofs com Hannah Arendt, Albert Camus i Karl Marx.

Amb una primera temporada que va tenir una audiència mitjana de 561.000 espectadors i el 18,3% de quota i una segona amb 513.000 espectadors de mitjana i 19,5% de quota, Merlí ha estat una de les sèries revelació de TV3.