«Hi ha res més desitjable que menjar-se el món? Jo crec que no», opina Dabiz Muñoz, que torna a la graella televisiva amb la segona temporada d' El Xef, la sèrie documental que nar-ra el dur procés d'obertura del seu StreetXO a Londres, un somni pel qual ha fet un «sacrifici brutal». A partir d'avui a les 21.30 hores a Cuatro, cinc episodis descobriran a l'espectador un procés de dos anys que va començar «en un local en ruïnes, en ple cor del barri de Mayfair, fins al dia en què obre portes», a més del procés creatiu «dia a dia» del cuiner, que reparteix el seu temps entre el nou local londinenc, StreetXO, i Diverxo, amb tres estrelles Michelin i també a la capital.

«Serà molt sorprenent perquè transmet la bogeria que això implica. Vull baixar la creativitat a la terra, mostrar que el procés creatiu d'un cuiner implica molta bogeria i molta dedicació», manifesta Muñoz, que amb la primera temporada del programa va aconseguir el 9,5% de quota de pantalla i gairebé dos milions d'espectadors de mitjana en les seves quatre entregues. «Va enganxar molt perquè donava una visió força realista i gens edulcorada del que és l'alta cuina i l'emprenedoria. Agrada perquè mostra un cas d'èxit, amb les coses bones i les dolentes», afirma.

El cuiner busca també compartir la seva «declaració vital»: «quan es té un somni es pot aconseguir, però amb un sacrifici brutal i enorme. En parlar de casos d'èxit o emprenedoria se'ns oblida explicar que amb el talent i les ganes no és suficient, que cal deixar-se la vida en el camí». És el que ha hagut de fer per obrir, a final del 2016, StreetXO a Londres, una ciutat «extremadament dura, que fagocita la gent, perquè de 50 persones que emprenen un negoci 48 es queden pel camí».

«Jo vaig optar per l'opció més arriscada, un concepte molt radical i una inversió gran. StreetXO London és més evolucionat que StreetXO Madrid i és radicalment diferent del que hi ha a Londres. Ens han rebut d'acord amb les nostres expectatives, però és duríssim. Tenim molta pressió i molt nivell d'exigència. Ho veurem a El Xef», explica. Muñoz està satisfet amb el resultat del programa, que serveix per «documentar» el seu treball i perquè el públic «vegi un grup de gent jove lluitant per un projecte amb fe cega».