Animalades, a La 2a les 19.30 h, és una sèrie documental sobre la ciència dels éssers vius de Catalunya. La biòloga i presentadora Evelyn Segura viatja als racons més icònics de casa nostra per descobrir els misteris de la fauna i la flora autòctones.

En capítol d'avui Segura navega i busseja pel Mediterrani per descobrir els grans secrets dels animals marins i entrevista la campiona olímpica Mireia Belmonte.

En aquest episodi Segura navega pel Mediterrani i revela els grans secrets dels animals marins, des de balenes a tocar de les nostres costes fins a meduses amb el desitjat poder de la immortalitat, passant per pops amb intel·ligències que no semblen del nostre planeta. També es remulla a la piscina amb la nedadora Mireia Belmonte, que li ensenya a nedar com un dofí.

El programa, en l'apartat de curiositats, es planteja diferents pergunetes i es respondrà per què els animals tenen el secret de la immortalitat. Hi ha senyals d'intel·ligència alienígena a les nostres costes? Un nedador olímpic com Mireia Belmonte pot superar la velocitat d'un dofí? Quin és l'animal més gran de Catalunya? És el canibalisme és un acte sàdic o una estratègia de supervivència?