La periodista Paloma Gómez Bor-rero va morir ahir a Madrid als 82 anys, després d'una breu malaltia, segons van informar fonts de la família.

Paloma Gómez Borrero, madrile-nya de naixement, va cursar els estudis de Periodisme a l'Escola Oficial (1955) i va desenvolupar gran part de la seva activitat professional de periodista a Itàlia i al Vaticà com a corresponsal de RTVE (entre 1976 i 1983) i la COPE (1984 i 2012) i havia rebut nombrosos premis i distincions.

En els seus inicis en el periodisme, va publicar a ABC i en el seu setmanari Blanco y Negro diversos articles, la majoria datats a Itàlia, va col·laborar a El Alcázar, Crítica, Senda, El Correo Español-El Pueblo Vasco i El Pueblo Gallego, entre altres. El desembre del 1976 va ser nomenada corresponsal de Televisió Espanyola (TVE) a Roma, on es va encarregar de la informació sobre el país transalpí i la generada pel Vaticà. Des d'allà, Gómez Borrero va informar dels últims anys del papa Pau VI, l'efímera etapa de Joan Pau I i els primers anys de Joan Pau II.

Va ser rellevada en aquesta delegació el desembre del 1983 per Enrique Vázquez, poc després va sol·licitar un any d'excedència en el mitjà públic i es va incorporar, el març del 1984, a la cadena COPE com a cor-responsal volant per a esdeveniments a Europa i especialment a Itàlia. Des d'aquest moment es va encarregar de la corresponsalia de l'emissora a la Santa Seu i va cobrir els viatges papals, entre els realitzats a Espanya i l'històric a Cuba (1988). A més, va realitzar aquesta mateixa tasca per al canal veneçolà de televisió Venevisión. Al setembre del 2012 la va rellevar com a corresponsal de la COPE al Vaticà Paloma García Ovejero, encara que ella va seguir col·laborant amb la cadena de ràdio des de la seva residència romana.

Va simultanejar les seves responsabilitats amb la COPE amb aparicions en espais televisius. Entre abril i maig del 1987 va tornar a TVE com a col·laboradora de l'espai Por la Mañana, presentat per Jesús Hermida. A aquest mateix espai va tornar l'1 de setembre del 2014 a l'etapa de Mariló Montero per intervenir en la tertúlia d'Inés Balleter Amigas y conocidas. També va col·laborar amb María Teresa Campos en diversos dels seus espais televisius, tant a TVE com a Telecinco i va participar a Channel no. 4 (Cuatro, 2006) i La noria (2007, Telecinco).

La degana dels periodistes espanyols va escriure diversos llibres amb títols com Huracán Wojtyla (1982), J uan Palbo, amigo: la vida cotidiana en el Vaticano (1996) i Santas del siglo XX (1997).