Dos anys després de la tragèdia de Germanwings, els familiars de les víctimes continuen mobilitzats. Què s'ha fet perquè no torni a passar una tragèdia similar? Els reporters Sion Biurrun i Kilian Soler, del programa 30 minuts, han parlat amb alguns dels familiars de les víctimes, que expliquen en primera persona com van viure aquell moment, com el viuen ara i com treballen per intentar que un fet així no torni a passar. El programa parla amb experts, amb el fiscal de Marsella en aquell moment i també amb el cap de la investigació de l'Agència Francesa d'Accidents Aeris, que va estar sobre el terreny i que un any més tard va donar a conèixer l'informe.

El reportatge Cicatrius obertes, que el programa emet aquesta nit a TV3, constitueix una radiografia de la situació actual, explicada des del sentiment, però amb la veu, també, d'experts que permeten conèixer una mica més el cas. I la transformació d'un poble, Le Vernet, de només 120 habitants, el lloc habitat més proper al punt de l'impacte, que també ha quedat marcat per la tragèdia.

Entre les reflexions i recomanacions que es fan al reportatge, l'Agència d'Investigació d'Accidents Aeris de França recomana a Alemanya que treballi per aconseguir un equilibri entre el secret mèdic i la protecció de la seguretat pública. A Catalunya, s'ha creat una comissió de treball on es planteja que el sistema de baixes estigui informatitzat i es puguin evitar casos com el de Germanwings.