Cent milions d'espectadors en 190 països és una xifra que «impressiona», admeten les actrius de Las chicas del cable, la primera producció espanyola de Netflix, un retrat de l'alliberament femení en els anys 20 i, segons revelen en una entrevista a Efe, de les relacions amoroses entre dones.

La sèrie, protagonitzada per Blanca Suárez, Nadia de Santiago, Maggie Civantos, Ana Fernández i Ana Polvorosa, estrena avui a la plataforma de continguts en streaming els seus vuit episodis a tot el món.

S'hi retrata com va ser la integració laboral de les dones en els anys 20 del segle passat, amb l'exemple d'aquelles que van entrar en una companyia de telefonia, el seu enfrontament amb els prejudicis masclistes que imperaven llavors i el seu despertar a l'amor.

Polvorosa i Fernández van revelar ahir que la resta del repartiment ja havia parlat de la història dels seus personatges durant la promoció de la sèrie per Europa i els Estats Units, però elles van haver d'estar «molt més encotillades» i no van poder comentar res de la seva trama, és dir, la seva relació lèsbica i el trio que formen més endavant.