Els nous capítols de la tercera temporada de Merlí, la sèrie de TV3 produïda per Veranda TV, s'estan rodant des del dilluns de la setmana passada. Serà una temporada en la qual els peripatètics tornen a la feina per enllestir el segon curs de batxillerat.

Segons ha explicat la televisió pública en un comunicat, els espectadors trobaran un Merlí descol·locat per l'arribada d'una nova professora, la Silvana, que es gua-nyarà la simpatia dels alumnes i qüestionarà el seu lideratge. Sense el seu fill Bruno, que continua a Roma, i amb la Carmina de gira teatral, el protagonista torna a viure sol, cosa que no portarà gaire bé.

A classe s'arrosseguen algunes trames amb què es va acabar la segona temporada: en Pol i la Tània han de definir bé la seva relació; en Joan i en Gerard s'han fet encara més amics; en Marc ha de decidir si el seu pare pot tornar a casa i recuperar la vida familiar o no; s'aprofundeix en la maternitat de l'Oksana? La filosofia segueix sent un dels trets distintius de la sèrie, amb filòsofs com Hannah Arendt, Albert Camus i Karl Marx. Merlí, amb idea i guió d'Héctor Lozano, és dirigida per Eduard Cortés i protagonitzada per Francesc Orella, en la pell d'un professor de filosofia molt peculiar.

Amb una primera temporada que va tenir una audiència mitjana de 561.000 espectadors i el 18,3% de quota i una segona amb 513.000 espectadors de mitjana i 19,5% de quota, Merlí ha estat una de les sèries revelació de TV3.