Recentment, HBO va avançar que podria dur a terme fins a quatre spin-off de 'Juego de Tronos' una vegada que la ficció arribés a la seva fi després de la vuitena temporada. Ara, George R. R. Martin, autor de la saga original de llibres Cançó de Gel i Foc, revela que també s'està desenvolupant una cinquena idea.

L'escriptor va donar a conèixer la notícia a través del Live Journal, en un article que diu així: "Teníem quatre guions en desenvolupament quan vaig arribar a Los Angeles la setmana passada, però quan vaig marxar ja en teníem cinc. Hem afegit un cinquè escriptor als quatre originals. Però no, no revelaré el nom aquí ", ha advertit.

Fa unes setmanes va ser la pròpia HBO la que va difondre els noms dels quatre primers: Jane Goldman, Brian Helgeland, Carly Wray i Max Borenstein. "HBO anunciarà sens dubte el cinquè també, un cop que el seu acord s'hagi tancat -va continuar Martin-. No obstant això, és un gran valor afegit, un gran noi i un bon escriptor, i a part de mi i potser d'Elio (García) i Linda (Antonsson) -coautors de la saga literària- no conec ningú que conegui i estimi a Westeros com ell ".

Martin també ha aprofitat el seu article per explicar que no li agrada massa el terme 'spinoff', atès que no li sembla del tot encertat per aquests nous projectes. "Del que estem parlant són noves històries ambientades en l'univers de Ponent i el que hi ha més enllà, el món que vaig crear per Cançó de Gel i Foc".

Òbviament, Martin entén que és impossible que la totalitat d'aquestes cinc projectes arribin a concretar-se com un producte televisiu. A més, va fer oficial que els Contes de Dunk & Egg no seran una de les publicacions que es convertiran en spin-off. "No farem Dunk & Egg", ha confirmat l'escriptor.