Món Sant Benet va acollir ahir

l'acte de commemoració dels 25 anys de la fundació de l'Associació Catalana de Ràdio (ACR), que va reunir representants de totes les cadenes i emissores de ràdio privades de Catalunya.

La jornada també va tenir la presència del director general de Difusió, Ignasi Genovès, el secretari de Comunicació, Miquel Gamisans, el secretari de Difusió, Antoni Molons, i el president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher.

El president de l'ACR, Robert Serentill, va destacar que l'entitat és l'única que representa el sector radiofònic privat a Catalunya i que en l'actualitat 3 de cada 4 oients de ràdio de Catalunya escolta alguna de les emissores associades. Serentill va afirmar que l'ACR ha estat present en tots els processos de reforma legislativa i ha impulsat accions contra les il·legals, com l'enderroc de les instal·lacions sense llicència al Tibidabo o la denúncia de les emissions al barri del Carmel de Barcelona o al barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona. També va dir que s'han començat a cancel·lar les cessions il·legals d'explotació de freqüències municipals com les dels ajuntaments de Berga i Santa Cristina d'Aro i que n'hi ha que han estat denunciades per presumpta infracció de la normativa, com les de Girona i Castellvell del Camp.

Finalment, Serenterill va anunciar que la setmana que ve es faran públiques les conclusions de l'Informe de la Ràdio a Catalunya, que l'entitat encarrega a la consultora Mediahotline des de 2007.