Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio van donar a conèixer ahir les novetats de la temporada d'estiu i algunes pinzellades del que arribarà el setembre. Cal destacar-ne el programa Gravetat zero, que presentarà el periodista manresà Ernest Macià a les tardes a Catalunya Ràdio i del qual encara no es coneix el contingut amb detall. I de cara al setembre, s'ha avançat el fitxatge de Núria Picas per a Esport3, on presentarà un programa documental.

Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, va ser l'encarregat de presentar la graella radiofònica. A més de l'espai de Macià, també destaca que Roger Escapa presentarà El Suplement d'estiu i Montse Virgili repetirà al capdavant d' Interferències, als migdies. Tant Catalunya Ràdio com iCat tindran dos programes de literatura amb David Guzman.

Aposta per la programació d'estiu

Quant a TV3, l'equip del director de TVC, Vicent Sanchis, no vol resignar-se a la idea que l'estiu és per a TV3 «un espai perdut» i per tant «es deixava estar». Per poder combatre aquesta idea, Sanchis va anunciar canvis del juliol al setembre. Un dels més destacats és que es mantindrà Els matins en un format de dues hores, i que s'estrenaran canviaran programes previstos per al setembre a la graella d'estiu. Alguns d'aquests seran Estranyes parelles, Aeroports i Això no és un trio. «La idea és que la programació que fins ara era de transitorietat passarà a ser competitiva», va afegir, i va dir que s'adquirirà alguna nova sèrie.

Per a les tardes, va explicar que han acceptat un espai, després d'un concurs públic, que va presentar Mediapro, amb Vador Lladó i Ruth Jiménez. Sanchis va afirmar que intentaran que les tardes siguin d'entreteniment familiar.

Núria Llorach, presidenta en funcions de la CCMA, va anunciar dues novetats de producció pròpia, de cara al setembre, per a Esport3: Quan els llums s'apaguen, presentat per Lluís Canut amb entrevistes a personatges que van ser referència en l'esport, i Aire lliure, dirigit per Antoni Real i presentat per Núria Picas, un programa documental que convida a fer esport en paratges emblemàtics de Catalunya.

Per altra banda, Sanchis i Fernando de Páramo, parlamentari de Ciutadans, van protagonitzar un cara a cara pel resultat de les audiències de TV3.