Els germans Alberto i Jorge Sánchez-Cabezudo, creadors de la sèrie Crematorio, han desenvolupat la història d'un crim en un lloc devastat per un accident nuclear com «una metàfora de la crisi econòmica», a la sèrie televisiva La Zona, que la plataforma Movistar + estrenarà la tardor vinent. L'equip de filmació està treballant aquestes setmanes a Pozo Candín, una antiga explotació de les conques mineres asturianes.

La sèrie, que en la seva primera temporada consta de vuit capítols de 50 minuts, es va inspirar en l'accident nuclear registrat el 1986 a Txernòbil, a Ucraïna, però, quan estava tot disposat per iniciar el rodatge, va ocórrer la fuga de radiació de Fukushima, al Japó, el març del 2011. L'impacte que aquest succés va tenir en la societat va obligar a cancel·lar el projecte i el guió va estar guardat en un calaix durant anys fins que es van donar les condicions per rodar-lo.

Segons explica Alberto Sánchez-Cabezudo, La zona és un thriller que serveix com a «excusa» per explicar com s'ha alterat la vida quotidiana i s'ha perdut la bellesa d'un paratge natural extraordinari per un succés inesperat, en un relat que té «un paral·lelisme amb la crisi».

Protagonitzada per l'actor català Eduard Fernández, en el paper d'Héctor, un policia que reprèn l'activitat després d'una llarga baixa després d'haver perdut el seu fill a l'accident nuclear, la sèrie aprofundeix també en els aspectes psicològics d'uns personatges obligats a adaptar-se a la nova realitat.

Emma Suárez encarna la Marta, l'exdona d'Héctor i mare d'Esther, interpretada per Marina Salas, que al seu torn és l'exparella de Martín (Álvaro Fernández), un altre policia que acompanya el seu antic sogre en la investigació de l'assassinat. Martín té com a referent «patern professional» Héctor, encara que hi ha moments que la tensió entre tots dos aflora.

Manolo Solo, Carlos Bardem, Alexandra Jiménez, Álvaro Fernández, Sergio Peris-Mencheta, Luis Zahera, Tamar Novas i Alba Galotxa completen el repartiment de la sèrie.