El comitè d'empresa de Catalunya Ràdio i la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) han tancat un preacord perquè els treballadors de la ràdio pública tinguin les mateixes condicions laborals -i per tant també salarials- que els empleats de Televisió de Catalunya.

En un comunicat conjunt, el comitè d'empresa i la direcció expliquen que, si es ratifica, el preacord implicarà que el conveni de la ràdio s'adhereixi al de la televisió a partir de l'1 de setembre del 2018. Pel que fa a la retribució, els treballadors de la ràdio cobraran el mateix sou que els de la televisió -segons cada categoria- a partir de l'1 de gener del 2017, amb efectes retroactius.

Aquest preacord tindrà vigència si s'aprova per part de l'assemblea de treballadors de la ràdio, d'una banda, i per part del consell de govern de la Corporació. També s'ha de sotmetre a les autoritzacions pertinents de la Comissió de Retribucions i Despeses del Personal de la Generalitat de Catalunya i a l'informe favorable conjunt del departament competent en matèria de Funció Pública i del departament competent en matèria de Pressupostos, prèvies a la signatura de l'acord definitiu.

En el mateix comunicat, tant la direcció com el comitè d'empresa mostren la seva «satisfacció» per aconseguir l'equiparació amb el conveni col·lectiu de la CCMA, SA, activitat televisió. Es tracta d'«una aspiració llargament defensada pels treballadors i que ha comptat amb el compromís del consell de govern de la corporació», diu el text.