Regió7 ha posat a prova els coneixements que els lectors tenen sobre la història, la cultura i l'actualitat manresana amb un test de 50 preguntes. Un repte en format de joc que ha rebut més de 1.000 partides i que ha deixat dades simpàtiques i interessants: 11 persones van saber respondre correctament totes les preguntes d'una sola tirada; en un terç de les partides el jugador no va passar de la primera o de la segona pregunta; i no són pocs els qui pensen que el president del Bàsquet Manresa quan el club va guanyar la lliga la temporada 97-98 era Ricard Casas i no Valentí Junyent, que la Seu es va començar a construir el 1410 (quan va ser el 1322) o que els dolços típics manresans es diuen Espurnes de la Llum i no Ametlles de la Llum.

Les preguntes sobre geografia i urbanisme han estat les més complicades per als lectors. Per exemple, la meitat ha datat malament quan es va perllongar el Passeig fins a la Bonavista (l'any 1929) i també era difícil saber que al parc de l'Agulla hi caben 200.000 m3 d'aigua (67% d'encerts) o que el turó de Puigterrà fa 281 metres (68%).

En personatges històrics, el coneixement de la figura de Guillem Catà és ampli. El 94% dels participants a qui es va presentar el nom el van identificar correctament com el mestre d'obres de la Sèquia. Com Lluís de Peguera, ben etiquetat en el 82% dels casos com el destacat jurista del segle XVI que va ser. Noms del present com el de l'escultor Ramon Oms i Pons o l'investigador Pere-Joan Cardona també són àmpliament coneguts.

Els cinc lectors amb premi

Entre els 11 participants que van encertar les 50 preguntes s'han sortejat cinc lots formats per dues ampolles de vi i una de cava del celler Castell del Remei. Els afortunats són Francisco José Sánchez, Enric Oliva Solé, Santiago Caballol Hernández, Pere Ballonga i Jordi Mira Pou (a www.regió7.cat es poden veure totes les puntuacions).

Davant l'èxit de participació del Joc de Manresa, Regió7 japrepara una versió berguedana coincidint amb la Patum. Els propers dies serà accessible des del nostre web. Els qui demostrin més coneixement de la festa s'enduran una cistella de productes Caprabo.