L'actriu anglesa Jodie Whittaker serà la primera dona d'encarnar el «doctor» de la popular sèrie britànica de ciència-ficció Doctor Who, en substitució de Peter Capaldi, que s'acomiadarà el pròxim Nadal.

L'actriu, de 35 anys, que ha aparegut en altres sèries reeixides com Broadchurch, substituirà el carismàtic Capaldi, que va assumir el paper el 2013. «Estic més que emocionada d'emprendre aquest viatge èpic», va declarar. «Em sento completament aclaparada, com a feminista, com a dona, com a ésser humà, com a algú que es vol esforçar sempre i assumir els reptes i que no es vol cohibir pel que et diuen que pots o no pots ser», va afegir.

El director de la nova temporada, Chris Chibnall, va dir que sempre havia sabut que el tretzè doctor seria una dona i va assegurar que estava encantat d'haver aconseguit l'opció número 1 de la productora.

Doctor Who es va emetre del 1963 fins al 1989 i, en una segona etapa, del 2005 fins a l'actualitat. La sèrie narra les aventures del «doctor», que explora l'univers amb la seva Tardis, una nau que viatja en l'espai-temps.