El gegant tecnològic Apple ha decidit reservar una partida d'uns 1.000 milions de dòlars (851.164 milions d'euros) per comprar i produir el proper any contingut audiovisual, com sèries i pel·lícules, va informar ahir The Wall Street Journal.

La quantitat situaria Apple com un dels grans actors a Hollywood, ja que aquesta és aproximadament la meitat de tot el que va gastar en contingut l'any passat el canal HBO, apunta el diari.

Segons fonts citades pel Journal, amb aquests diners la companyia de la poma podria comprar i produir fins a deu sèries de televisió i entraria de ple en la car-rera per continguts en la qual ja hi ha embarcades altres empreses tecnològiques, com Amazon.

Molts analistes consideren que Apple necessita almenys una sèrie de gran èxit per fer créixer el seu servei de vídeo, a la vista de la rellevància que van tenir per a altres plataformes com Netflix productes com House of Cards i Orange is the New Black.

L'empresa ja ha ofert aquest any alguns programes propis a través del seu servei d' streaming, però no han tingut gaire rellevància.

No obstant això, amb unes reserves d'efectiu de més de 261.000 milions de dòlars (222.154 milions d'euros) i una facturació de 215.000 milions (183.000 milions d'euros), Apple podria fer fàcilment grans apostes a Hollywood.

El mercat de les sèries en streaming està en plena efervescència, i plataformes com Netflix, on s'hi pot veure Stranger Things o Narcos, HBO, amb Juego de Tronos i Westworld com a produccions estrella, i d'altres com Movistar+, Amazon Prime Video i Wuaki TV es disputen el repartiment dels espectadors.