La vuitena i última temporada de la sèrie de fantasia Juego de tronos, el producte emblema de la cadena HBO gravat en terres gironines, rodarà múltiples finals per evitar possibles filtracions com les que ha experimentat en la setena temporada.

Segons va informar l'edició digital de Variety, Casey Bloys, president de programació de la cadena, va manifestar recentment que l'objectiu és evitar que el desenllaç veritable sigui filtrat i vegi la llum abans d'hora.

«La intenció és que ningú sàpiga realment com acaba», va dir Bloys durant un discurs a la universitat Moravian, a Pennsilvània, dijous passat. «Has de fer-ho en una sèrie de llarg recorregut. Quan graves, la gent ho sap. Així que, amb diversos desenllaços, la resposta definitiva es mantindrà fins al final», va afegir.

Aquesta mateixa estratègia de rodar diferents desenllaços la van seguir altres ficcions, com Breaking Bad, Los Soprano o fins i tot Dallas, a la dècada dels 80. D'aquesta manera, ni tan sols els actors saben del cert quin és el final que prevaldrà.

El rodatge de la vuitena temporada de Juego de tronos començarà a l'octubre i podria allargar-se fins a l'agost del 2018, cosa que suposaria que l'estrena es retardaria fins al 2019.

«El nostre equip de producció està estudiant les dates per al rodatge i quant de temps requeriran els efectes visuals», va apuntar Bloys.

L'exposició de la sèrie

La gran exposició oficial de Juego de Tronos iniciarà la seva gira mundial el 28 d'octubre al Museu Marítim de Barcelona, segons va informar ahir HBO Global Licensing. Sota el títol Game of Thrones: The touring exhibition, la mostra, de caràcter marcadament interactiu, ocuparà més de mil metres quadrats de superfície a l'edifici gòtic de les Drassanes Reials, seu del Museu Marítim. Inspirada en la popular sèrie d'HBO, a l'exposició s'hi exhibiran imatges i objectes que oferiran als visitants la possibilitat de veure en primera persona attrezzo, peces de vestuari i decorats originals d'aquesta ficció.