La nova aposta de ficció d'Antena 3, Tiempos de guerra, narrarà una història d'amor durant la guerra d'Espanya amb el Marroc el 1921, un context bèl·lic que propiciarà a més que els personatges es redescobreixin a si mateixos.

La nova sèrie d'Atresmedia i de Bambú Producciones s'estrenarà en prime time l'últim trimestre de l'any. Tiempos de guerra narra la tasca d'un grup d'infermeres de l'alta societat enviades per la reina Victòria Eugènia (Cuca Escribano) a atendre els soldats espanyols que arribaven als hospitals de Melilla durant la guerra amb el Marroc.

Aquestes «dames infermeres» estan capitanejades per la duquessa de la Victòria (Alicia Borrachero), que xocarà contínuament amb el cap de la sanitat militar de Melilla (José Sacristán) tot i el seu bon fer en la cura dels ferits i d'arribar «en nom de la reina».

L'elenc protagonista el completen el futur gendre d'aquest militar i també cirurgià (Álex García), que se sentirà atret per una altra de les infermeres de l'alta societat (Amaia Salamanca). També formen part d'aquest grup de dames voluntàries actrius com Verónica Sánchez, Anna Moliner i Alicia Rubio.

El productor executiu de Bambú, Ramón Campos, ha rebutjat l'etiqueta de «sèrie històrica» perquè «sona avorrida», i la defineix com «una història d'amor en temps de guerra». «Sembla que en una guerra el menys important és l'amor, però al final és el que salva els personatges», va resumir en la presentació de la sèrie al Festival de Televisió de Vitòria.

Campos va matisar, però, que la producció «intenta no trair la veritat històrica», i per això al final tots els personatges prenen consciència que la batalla d'Annual es va originar «per l'ànsia d'alguns de guanyar medalles», tot i que després va ser un fracàs , i que l'enviament de les «dames infermeres» va ser «un rentat de cara de la monarquia», encara que elles «estaven convençudes que anaven a fer una tasca humanitària». Tiempos de guerra té, segons Ramón Campos, «ànima» i «una personalitat pròpia».