TV3 estrena aquest dimarts, a les 21.55 h, Els fills del sol, una pel·lícula coproduïda amb Televisió de Galícia (TVG), Diagonal TV i Portocabo inspirada en la vida de Ferran Calvet, un brillant científic català que, amb 23 anys, es va convertir en el primer catedràtic de Química Orgànica de la Universitat de Santiago de Compostel·la.

Científic, docent, investigador i naturista, Calvet tenia una visió de la docència totalment innovadora. Als anys 30, Calvet ja és catedràtic a la Universitat de Santiago de Compostel·la i els seus mètodes innovadors, molt valorats per l'alumnat, tenen detractors entre l'estament més conservador.

Amb l'esclat de la guerra civil, ell i la seva família han de marxar a l'exili. Al cap d'un temps, tornen a Galícia, però el règim franquista el depura i l'aparta de la docència. És llavors quan Ramón Obella, un metge i empresari gallec, i els germans Fernández creen els laboratoris Zeltia, un grup d'empreses quimicofarmacèutiques i de biotecnologia. Calvet s'uneix a l'equip i organitza un laboratori per estudiar mètodes de conservació, anàlisi i extracció de la banya del sègol per obtenir-ne alcaloides.

La pel·lícula narra aquesta lluita en una època de foscor en què el talent i les ments brillants com la seva eren bandejades i patien les conseqüències de la guerra civil. Pablo Derqui interpreta Ferran Calvet; Roser Tàpias, dóna vida a Carmela, una alumna seva brillant; Vicky Luengo, a la dona del científic, i Clara Segura, a la mare de Carmela.