La Justícia espanyola ha donat un suport històric al reconeixement dels drets de propietat intel·lectual de la indústria cultural davant de la xacra de la pirateria. El Jutjat Mercantil número 6 de Barcelona obliga els proveïdors de serveis d'internet Telefónica, Vodafone, Orange i Xfera a bloquejar dues populars webs per l'exhibició il·legal de pel·lícules i sèries de televisió. Es tracta del primer cas de bloqueig d'accés a pàgines web a la indústria cinematogràfica a Espanya.

La sentència dóna la raó als estudis Columbia Pictures, Disney, Paramount, Fox, Universal i Warner en la seva demanda i obliga les operadores a bloquejar o impedir l'accés dels seus clients des de territori espanyol a les pàgines HDFull i Repelis. A més, han d'informar immediatament sobre quines mesures tècniques han adoptat i quines gestions s'han dut a terme.

La decisió destaca que les pàgines pirata posen a l'abast d'un públic nou obres protegides «sense el consentiment o autorització dels titulars dels drets».