El programa «La premsa a les escoles» ha iniciat aquesta setmana la novena edició amb l'objectiu d'arribar a 3.755 alumnes d'ensenyament secundari de 70 centres de Catalunya, amb un repartiment proporcional arreu del territori. Organitzat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i l'Obra Social La Caixa, els periodistes que hi participen expliquen la seva experiència i el seu coneixement de l'ofici, i transmeten la importància que tenen els mitjans de comunicació en la societat.

A la Catalunya Central, el periodista Marc Serena serà l'encarregat de fer els tallers entre el 8 i el 20 de març, a l'Escola Diocesana de Navàs (8 de març), l'INS Pere Fontdevila de Gironella i l'escola Xarxa de Berga (16 de març), l'IES Pius Font i Quer de Manresa (19 de març) i l'Acadèmia d' Igualada (20 de març). En total, hi participaran 170 alumnes.

La dieta mediàtica dels més joves tendeix els darrers anys a les xarxes socials com a principal canal de comunicació, una situació que els exposa a les fake news i la postveritat, amb tot el que socialment comporta. Per això se'ls expliquen les diferències entre canals d'informació i mitjans de comunicació i les garanties i beneficis del periodisme que abraça el codi deontològic, rigorós, contrastat i plural.