Lauditori de la ciutat de Girona acollirà avui la 20a edició dels Premis de la Música Catalana. En una gala on es lliuraran els Premis Enderrock 2018, Catalunya Ràdio i la seva emissora musical i de cultura, iCat, hi seran i en faran la retransmissió en directe. A més a més, iCat rep el Premi Enderrock Estrella, amb motiu del retorn a l'FM el mes de setembre de l'any passat.

A més a més, s'entregaran els Premis de la Crítica i Votació Popular, el Premi a la Trajectòria, el Premi Joan Trayter i el Premi Enderrock d'Honor, que serà per a Lluís Llach. La vetllada inclourà l'actuació d'artistes com Mishima, La Pegatina, Els Catarres i Núria Graham.

L'emissió d'iCat començarà amb Estat de Gràcia, en què s'entrevistarà el raper Valtonyc, sentenciat a 3 anys i sis mesos de presó per una cançó. El programa Independents en farà la prèvia i Josep Martín s'encarregarà de la retransmissió. El 33 emetrà la gala demà, dijous, a les 22 h i TV3 en farà un resum a partir de divendres, dia 9, a les 00.40.