n La 18a edició dels Premis Ràdio Associació ha reconegut com a millor professional la periodista Mònica Terribas, Versió RAC1 com a millor programa, i el documental Las cloacas de Interior, produït per Mediapro. Entre els guardonats també hi ha Ràdio Ciutat de Badalona amb l'especial programa 1000 de Badalona Matí, Emun FM amb el reconeixement per la inclusió per Asteroide B612, Ràdio Igualada amb el premi per la innovació per IGDA Igualada Guia d'Àudio, i IB3 Ràdio amb la menció de qualitat per Aire. Entre els guardons d'honor hi ha el catedràtic de Teoria de la Comunicació Josep Gifreu i l'editor de la BBC Andrew Marr. El lliurament dels premis serà el 3 de maig.

En l'apartat d'Excel·lència el premi s'ha dedicat a la tasca realitzada durant el referèndum de l'1 d'octubre per les emissores de ràdio catalanes. En aquest cas, el premi s'ha personalitzat a les emissores de La Xarxa, Ràdio Banyoles, Catalunya Ràdio i RAC 1. A més de Ràdio Ciutat de Badalona, en ràdio local també s'han distingit Tastets d'Història d'Ona La Torre i El Pont de Mahoma de Tarragona Ràdio.

En la roda de premsa en què es van fer públics els premis, el president de Ràdio Associació de Catalunya, Jordi Margarit, va reivindicat que els guardons han arribat «amb èxit» a la majoria d'edat.