El Concurs de Relats Breus de Regió7 ha rebut en la seva sisena edició 34 obres entre les quals s'escolliran en els propers dies els tres textos vencedors.

Enguany, el repte llançat per aquest diari als seus lectors era redactar un relat en català com a màxim de 1.500 caràcters i que inclogués dos conceptes: «Sant Jordi» i «mare». S'hi han presentat principalment autors de la Catalunya Central, però també de la Noguera, el Gironès, el Ripollès, el Montsià i el Vallès Occidental.

Un equip format per redactors i correctors d'aquest diari serà l'encarregat de seleccionar deu dels 34 relats aspirants, prioritzant l'originalitat, la qualitat i la correcció ortogràfica i gramatical. I entre aquestes obres finalistes, un jurat escollirà un primer, un segon i un tercer premi. En la sisena edició del concurs, aquesta tasca recaurà en els escriptors Jordi Cussà, Genís Sinca, Llorenç Capdevila, Jordi Estrada i Pep Molist, i Susana Paz, cap de la secció Cultures de Regió7.

Els deu treballs finalistes es donaran a conèixer en les edicions paper i digital de Regió7 de dissabte, 12 de maig, i tots els seus autors s'enduran un petit lot de llibres d'Angle Editorial i Alba Editorial.

Quant al nom dels autors de les tres obres guanyadores, es faran públics al llarg de la setmana vinent. En el cas del primer i del segon premi rebran, a més del lot de llibres, un val per a la llibreria Parcir de Manresa, entrades per al MNAC i una subscripció digital per tres mesos a Regió7. El tercer classificat rebrà un val per a la llibreria Parcir i entrades per al MNAC.

Tots els textos enviats ja es poden consultar al web de Regió7, a la secció de Sant Jordi ( http:// www.regio7.cat/diada-sant-jordi/). Els lectors poden llegir-los, compartir-los a les xarxes socials i deixar comentaris als autors. Els relats distingits amb el primer, el segon i el tercer premi, a més, es publicaran a l'edició en paper del diari.

El Concurs de Relats Breus de Regió7 és una iniciativa plenament consolidada i té el suport d'Angle Editorial, Alba Editorial i Parcir. La darrera edició va guardonar amb el primer premi l'obra No eren temps de dracs, de la sallentina Carme Garrido, guanyadora també de l'edició del 2016. L'any passat també van ser premiats Miracle Sala Ferrer (amb el segon premi per Jordi) i Montserrat Toscano (amb el tercer premi per un relat sense títol).