El centre de Manresa va oferia ahir, diumenge, l´aspecte típic de la Fira de Sant Andreu. Gentada amunt i avall, parades de comerciants al carrer d´Àngel Guimerà, al primer tram del Passeig i a Sant Domènec, botigues obertes i, sobretot, poca gent decidint-se a fer les primeres compres nadalenques. I és que els comerciants ja estaven avisats i preveien que les vendes anirien a la baixa respecte a l´any passat, així doncs, no van tenir cap sorpresa.

Hi va haver aglomeracions de gent per les artèries comercials de Manresa, els aparadors eren plens de curiosos que miraven preus de roba, botes o joguines, però eren la majoria els qui sortien de les botigues i els centres comercials amb les mans buides.L´ambient que es va viure al carrer, tant dissabte al vespre com al llarg de diumenge, no va tenir resposta en un nivell de vendes propi d´una de les dates més destacades del calendari comercial de Manresa i del Bages en general. Tot i això, hi va haver una gran quantitat de visitants dels municipis dels voltants de Manresa que es van passejar pel centre de la ciutat per tal de començar a decidir els regals de les properes festes de Nadal.

Les botigues consultades per aquest diari, que van obrir ahir aprofitant l´esdeveniment de la Fira de Sant Andreu, van explicar que l´afluència de gent va ser molt semblant a la dels altres anys, però que les vendes van disminuir lleugerament. Els comerciants ja calculaven que el dia d´ahir seria, més aviat, una presa de contacte dels ciutadans amb les compres de la temporada nadalenca. Núria Moreno i Belén Castillo, treballadores de Món Groc, van explicar que «al llarg del dia ha vingut molta gent. En un primer moment esperàvem un dia més fluix». La gentada es va dedicar a observar preus, models, diferents ofertes, tenint en compte que encara falten tres setmanes perquè comenci Nadal.

D´altra banda, es va poder observar que les grans cadenes comercials del carrer Guimerà, com Zara, Springfield i Benetton, van finalitzar diumenge amb un nivell de clientela i de vendes força elevats, mentre que el petit comerç, principalment del carrer del Born, però també amb presència al carrer Guimerà, va acabar el dia d´ahir amb unes vendes força limitades. No obstant això, Xavier Lanza, president de la UBIC, va extreure ahir al vespre valoracions positives, ja que en un primer moment es temia que podria anar pitjor, «el temps ens ha acompanyat, hi ha hagut molta gent el cap de setmana i hem pogut apreciar que algunes persones ja sortien de les botigues amb les primeres compres».

Paral·lelament, el pàrquing de la Reforma, encara amb mancances d´infraestructura, va acollir ahir, amb motiu de la fira, una gran afluència de vehicles. Els panells d´informació indicaven a dos quart de vuit del vespre una ocupació de 200 places.