Les estacions d´esquí del Pirineu central eren, ahir, plenes de gom a gom, amb entrades entre les 4.500 i les 10.000 persones. Una xifra que, des d´aquestes instal·lacions, es considerava «molt elevada» tenint en compte, sobretot, l´època de l´any i el fet que, en unes altres ocasions, no hi ha hagut prou neu per obrir un nombre considerable de pistes durant el pont de la Puríssima. Ahir, però, les estacions ja feia dies que eren obertes, i la xifra de pistes i remuntadors en funcionament vorejava el 90%.

A Masella hi havia 65 quilòmetres esquiables d´un total de 68, i les temperatures acompanyaven els esquiadors. Al punt del migdia, el termòmetre arribava fins als 12 graus positius, i es podien veure cues en la majoria d´accessos als remuntadors i telecadires. Els gruixos de neu oscil·laven entre els 120 i els 50 centímetres, i hi havia neu pols a tota la instal·lació. «Un entorn perfecte no només per als esquiadors, sinó també per a aquells que els acompanyen o que van a la pista per passar el dia, que també són una multitud». Ho va explicar així Ramon Boter, del gabinet de premsa d´aquesta estació. D´aquesta manera, les previsions per a la resta del pont són «molt bones».

En acabar la jornada, dissabte havien visitat Masella uns 8.800 esquiadors, i ahir al migdia tot feia preveure que la xifra se superaria amb un marge bastant alt. De fet, molts dels esquiadors ja van adquirir dissabte un abonament per a tres dies, i d´altres en buscaven ahir per a dues jornades. En el mateix sentit es van expressar a La Molina, on Montserrat Coronas, també de la secció de premsa, esperava que «al llarg del pont hàgim acollit fins a 12.000 visitants amb forfet». En aquesta estació del Pirineu gironí dissabte havien arribat a les 4.500 persones, i la previsió per a ahir era «superar aquesta afluència». Coronas va afegir que «la gent està molt contenta del que troba, ja que aquí els gruixos són d´entre 35 i 90 centímetres». Ambdues estacions d´esquí de la Cerdanya van viure, doncs, una jornada multitudinària, que esperava arrodonir-se avui amb els esquiadors que hi han passat el pont, i els que només hi accediran un únic dia. D´altra banda, a La Molina esperen més afluència de públic el cap de setmana vinent, arran de la celebració del mundial d´esquí alpí femení.

Els ànims al Solsonès eren similars. L´estació de Port del Comte havia acollit 2.500 esquiadors el primer dia de pont, i els seus responsables van assegurar ahir que «se superarà, de bon tros, el llindar de les 3.500 persones». Eren les paraules del seu director, Alfons Ferrer. En aquesta infraestructura esportiva s´havien obert, durant el matí, fins a 28 quilòmetres de pistes d´un total de 40, i els gruixos de neu pols «eren del tot satisfactoris». Ferrer, a més a més, va indicar que «el sol també ha decidit acompanyar-nos, i això afavoreix, sobretot, les moltes persones que ens visiten, però que s´abstenen d´esquiar».

Una altra estació que era oberta ahir al Pirineu central era Coll de Pal. La petita instal·lació del Berguedà va començar la temporada dissabte, i ahir també va ser visitada per desenes d´esquiadors. «A Coll de Pal hi ve, sobretot, gent del Pirineu i de les comarques de l´interior que fuig de les aglomeracions», segons va explicar a la tarda Joanxo Urbieta des del Club d´Esquí de Coll Pal. Les previsions per a avui en aquesta estació del terme municipal de Bagà també eren «molt positives». Coll de Pal sol acollir habitualment esquiadors novells.