Fidel als seus principis fundacionals de col·laborar en l´enfortiment dels actius del territori, Gest! fa temps que col·labora amb la Fundació Universitària del Bages (FUB) amb l´objectiu de cobrir la demanda de formació de professionals en el grau de Gestió d´Empreses que fa l´entorn empresarial.

Els equips de la FUB i de Gest! han treballat en l´elaboració del pograma Premium, que, a partir del curs vinent, completarà i aportarà valor al nou grau en Administració i Direcció d´Empreses (ADE). El programa té en compte la capacitat d´aprenentatge de l´alumne i la detecció de noves tendències en management perquè es puguin aprofitar al màxim les oportunitats que sorgeixin en el mercat de treball. Es tracta de dimensionar bé les capacitats laborals i directives, amb metodologies que tinguin un enfocament pràctic i professional. Aquests enfocaments, continguts i metodologies s´han d´orientar a proporcionar els perfils de competències i capacitats que demanden les empreses.

L´elaboració del programa ha seguit les directrius de la direcció general de la FUB que demanava una qualitat, modernitat i progressió que equiparés els nous estudis als que es desenvolupen en d´altres universitats, i fins i tot els superés, especialment pel que fa a la introducció de noves metodologies docents, molt adreçades a l´adquisició de competències professionalitzadores. En aquest sentit, Premium es fonamenta en altres activitats que s´estan seguint amb la participació en els tribunals TFG, també vinculats als estudis del grau de Gestió d´Empreses.

La inquietud per la millora i l´aportació d´experiència ha portat el procés de col·laboració FUB-Gest! a analitzar la situació del mercat universitari (universitats competidores, alumnat actual i el potencial) i les necessitats del món empresarial, per concretar un escenari real en què el campus Manresa de la UVic-UCC esdevingui competitiu, diferenciat d´altres pel valor afegit de la seva proposta educativa, que introdueix canvis, supleix mancances i incorpora noves activitats. El programa Premium marca la diferencia i col·loca la FUB en un lloc preeminent en la formació dual (teoricopràctica) d´alta qualitat. Això s´aconsegueix amb un professorat estretament vinculat al món empresarial i amb la participació de les empreses vinculades, totes de gran importància, en l´àmbit empresarial comarcal, amb models organitzatius avançats que seran un referent a seguir com a ensenyament pràctic per als alumnes que hi prenguin part.

Premium ajudarà l´estudiant a tenir uns coneixements i una experiència empresarial diferent i profunda, en què veurà reflectits els seus estudis teòrics passats a la pràctica. Tot plegat li donarà una visió global de la gestió que cal fer perquè una iniciativa empresarial funcioni i tingui èxit. Descobrirà com d´important és el talent a l´hora d´emprendre un projecte.

Al Programa Premium hi poden accedir els alumnes del Grau en ADE a partir d´una nota de tall qualificada. Per tant, hauran de tenir un nivell òptim que els permeti un aprofitament a ple rendiment i satisfactori del programa. Aquest es desenvolupa complementàriament als estudis dels quatre cursos del grau i tindran quatre cursos d´anglès, més dos anys d´un segon idioma (francès o alemany), més un any de pràctiques becades en una empresa, més formació d´especialització en formació empresarial. D´aquesta manera tothom en surt beneficiat: FUB, alumnes i també les empreses adscrites.

Així ho han entès les trenta empreses participants, que tindran els alumnes becats treballant i compartint el dia a dia de la seva organització durant un any. És un gest encoratjador per la seva part, que demostra que han vist la importància que té aquesta iniciativa per a la seva empresa, la universitat i el territori: s´estan formant alumnes amb un ensenyament diferenciat que conté la teoria i la pràctica, posant al dia el que havia estat la figura de l´aprenent, amb l´afegit substancial del nivell universitari.

En aquest acostament del món de l´empresa a la FUB ja hi ha llista d´espera per a les següents convocatòries, la qual cosa evidencia l´interès mutu en mantenir la col·laboració, que aportarà avantatges i beneficis de futur, en virtut de l´acord de federació de la FUB amb la Fundació Universitària Balmes (titular de la Universitat de Vic), culminat amb la creació de l´ens integrat Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), amb els Campus Manresa i Vic, que en un futur immediat serà cabdal per a la Catalunya Central. Una primera mostra és el llançament d´un MBA, que Manresa feia temps que desitjava i necessitava i que el nou marc de relacions amb la UVic-UCC ha permès fer realitat.