El Campus UManresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya acollirà el dia 12 de maig un curs d´actualització sobre la sida, malalties relacionades i el seu tractament. Organitzat pel Centre Internacional de Formació Contínua de la UVic-UCC, l´Institut de Recerca de la Sida i la Fundació Lluita contra la Sida, el curs s´adreça a professionals de l´àmbit de la salut i a estudiants d´últim curs dels graus de biociències i biomedicina.

L´objectiu del curs és que els professionals sanitaris puguin actualitzar els seus coneixements sobre noves molècules i combinacions que poden oferir com a tractament als pacients. La coordinació de la formació ha anat a càrrec del doctor en medicina i director de la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Bonaventura Clotet, i del cap de la Unitat de Malalties Infeccioses d´Althaia, Rafael Pérez.

El programa del curs tractarà de l´evolució, desenvolupament i resistències dels fàrmacs antiretrovirals, del tractament precoç, d´inhibidors de la integrasa, de l´eradicació de la infecció per VIH i del tractament de l´hepatitis C. Tot el curs serà impartit per especialistes en la matèria, entre els quals hi ha diversos integrants de la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, com Beatriz Mothe, Christian Brander, Cristina Tural, Eugènia Negredo, Javier Martínez-Picado, Julià Blanco, Marc Noguera i Roger Paredes. També hi participarà el doctor en medicina de la Fundació Lluita contra la SIDA-Unitat VIH, Josep Maria Llibre.