El Patronat de la Fundació Universitària Balmes, titular de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, a proposta de la FUBages, ha aprovat el nomenament de Sílvia Mas i de Carlota Riera com a deganes de les noves facultats de Ciències Socials i Ciències de la Salut del campus Manresa. Mas i Riera assumiran el càrrec a partir del dia 1 de setembre, coincidint amb l´inici de l´activitat universitària després de les vacances d´estiu i just abans de començar el curs acadèmic 2015-2016. Ambdós nomenaments s´han fet en el decurs del primer patronat de la nova legislatura municipal.

Les noves deganes són doctores. Sílvia Mas ho és en Filosofia i Lletres per la Universitat de Birmingham. Es va incorporar a la Fundació Universitària del Bages l´any 2010 com a directora de Qualitat i Serveis Acadèmics. També dirigeix el Servei d´Idiomes, un servei del Campus Manresa que ha experimentat un fort creixement en els darrers anys. A més d´aquests càrrecs, Mas és responsable de l´Àrea d´Intercanvis.

De la seva banda, Carlota Riera és doctora en Psicologia Social per la Universitat Autònoma de Barcelona. Forma part de l´equip de la Fundació Universitària del Bages des de l´any 2008, quan va assumir-hi la posada en funcionament i la direcció de l´Escola de Formació Contínua. L´any 2013 va deixar aquesta responsabilitat per convertir-se en la directora de l´Escola Universitària de Ciències de la Salut.

El nomenament de les dues deganes forma part de la reorganització universitària del campus Manresa com a conseqüència de la creació de la UVic-UCC a partir de la federació de la Fundació Universitària Balmes i la Fundació Universitària del Bages. Aquesta reorganització comporta la conversió de les actuals escoles universitàries de Ciències de la Salut i de Ciències Socials en facultats.