El campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) destinarà 114.000 euros durant el curs 2015-2016 als diferents programes de beques que té en funcionament. Aquest import suposa un increment recursos de la dotació pressupostària destinada a beques del 7,5% en relació al curs passat i contrasta amb la tendència general que ha fet que els recursos destinats a ajuts a l´estudi s´hagin reduït fins a nivells similars als de l´any 2004 (llegiu article al diari La Vanguardia).

El programa d´ajudes a l´alumnat preveu beneficiar una setantena d´alumnes de la institució universitària. La convocatòria inclou 18 beques de col·laboració de 1.500 euros i tres de 3.000 euros. Els ajuts de 1.500 euros són flexibles i es poden atorgar com a mitja beca o com a beca sencera. A canvi de l´ajuda econòmica, els alumnes que se´n beneficien han de realitzar unes hores de tasques de suport en departaments o institucions vinculades a la universitat. Tots aquests ajuts s´adjudiquen tenint en compte criteris econòmics i acadèmics.

Aquest serà el segon any que els alumnes de la institució universitària manresana podran optar a les beques FUB-La Caixa. Està previst destinar-hi 30.000 euros en 15 ajuts d´un import de 2.000 euros cadascun. Aquest programa de beques s´atorga tenint en compte criteris acadèmics i econòmics, principalment, i a canvi, l´alumnat ha de realitzar serveis de suport a activitats i/o projectes socials.

També serà la segona edició del programa de beques FUB-Prèmium, que s´atorga als alumnes dels estudis d´Administració i Direcció d´Empreses (ADE) i del grau en Gestió d´Empreses que opten per aquest programa. Està previst destinar-hi 45.000 euros en 30 beques salari per a alumnes dels dos darrers cursos de carrera que facin estades de pràctiques en les empreses col·laboradores del programa.

La principal novetat del programa de beques d´UManresa és la creació d´una nova línia adreçada als alumnes del Campus Professional, que inicia l´activitat el curs 2015-2016 amb el nou cicle formatiu de grau superior de Tècnic en Pròtesis Dentals. La institució universitària preveu destinar-hi un import de 3.000 euros per concedir dues beques de 1.500 euros cadascuna.