La Fundació Universitària del Bages (FUB) i l´empresa Avinent Implant System treballaran de costat per garantir que el nou cicle formatiu de grau superior de Tècnic en pròtesis dentals que imparteix UManresa a partir d´aquest curs 2015-2016 ofereixi una formació innovadora i adaptada a les demandes actuals del sector.

La institució universitària, com a campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, i l´empresa, puntera en el sector, han signat aquest dilluns, 28 de setembre, un conveni de col·laboració amb la finalitat que aquest cicle afavoreixi l´adquisició de competències i la preparació de l´alumnat per a l´exercici de l´activitat professional, faciliti l´accés laboral i fomenti la capacitat d´emprenedoria.

Per fer possibles aquests objectius, Avinent ha decidit implicar-se directament i col·laborar amb la universitat assessorant en el disseny dels estudis, bàsicament en la part que té a veure amb la tecnologia. També aportarà tècnics especialistes que impartiran docència en els seus àmbits d´especialització i obrirà l´empresa a les visites de l´alumnat del CFGS. Finalment, l´acord preveu que la universitat i Avinent es cedeixin espais per dur a terme activitats formatives de les dues institucions. L´empresa posarà a disposició de la FUB equipament especialitzat i Avinent podrà disposar de les instal·lacions universitàries per a formació. Finalment, l´acord preveu reservar dues places de la matrícula anual del CFGS per a personal d´Avinent.

El nou cicle formatiu de grau superior de tècnic en pròtesis dentals del Campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya s´iniciarà aquesta darrera setmana de setembre, amb una quinzena d´alumnes. Es tracta de l´únic cicle formatiu d´aquesta especialitat que s´imparteix a Catalunya amb la metodologia de la formació dual.

Tot i que la signatura del conveni s´ha fet aquest mes de setembre, ja fa anys que la Fundació Universitària del Bages i Avinent Implant System col·laboren en matèria de formació amb cursos d´implantologia dental especialitzats que han utilitzat els espais de la Clínica Universitària.