http://www.umanresa.cat/

La FUB atorga el títol als 313 graduats de la promoció 2014-2015

La graduació d'enguany coincideix amb el 25è aniversari de la institució

06.10.2015 | 12:59
La FUB atorga el títol als 313 graduats de la promoció 2014-2015

313 estudiants s´han graduat durant el curs 2014-2015 a la Fundació Universitària del Bages. Bona part d´aquests alumnes, acompanyats de les seves famílies, assistiran aquest divendres a les dues cerimònies de graduació que tindran lloc al Teatre Kursaal.

La primera, a les cinc de la tarda, servirà per reconèixer l´esforç dels graduats en Fisioteràpia, Podologia i Logopèdia. La segona, a les vuit del vespre, lliurarà els diplomes als graduats en Infermeria, Gestió d´Empreses i Educació Infantil. L´acte de graduació coincideix enguany amb la commemoració del 25è aniversari de la institució universitària, que va iniciar l´activitat l´any 1990 amb la creació de l´Escola Universitària d´Infermeria. En aquests 25 anys, la FUB ha format i titulat 4.524 alumnes.

De la promoció 2014-2015, la major part dels titulats han realitzat estudis de Ciències de la Salut. D´aquests, 102 són fisioterapeutes, 89 són infermers, 38 són podòlegs i 9, logopedes. La promoció també està formada per 41 graduats en Educació Infantil i 34 en Gestió d´Empreses.

L´acte de graduació té com a principal objectiu reconèixer l´esforç de l´alumnat per aconseguir el títol i fer-ho amb solemnitat per posar de relleu la importància de l´objectiu assolit. Així, a més de lliurar un diploma acreditatiu a tots els participants, també s´atorguen els premis als millors expedients de cada titulació i un premi al millor expedient global de la promoció, dotat pel Montepio de Conductors amb 600€ i les quotes d´un any d´associat.

Valentí Oviedo, gerent de l´Auditori, serà l´encarregat de fer la lliçó de comiat en les dues cerimònies. Una lliçó que ha titulat ´Follow the yellow brickroad i el camí cap al món d´Oz´. En tots dos actes hi seran presents l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez i la degana de la Facultat de Ciències de la Salut, Carlota Riera. En la primera cerimònia, la taula presidencial es completarà amb l´adjunta a direcció general de la Fundació Universitària del Bages, Imma Ubiergo, la degana de la Facultat de Ciències Socials, Sílvia Mas, i amb la directora de la Clínica Universitària, Teresa Solé. A la segona cerimònia hi assistiran el director dels estudis d´Empresa, Jordi Conca, el regidor d´Universitats de l´Ajuntament de Manresa, Antoni Llobet, i la directora dels estudis d´Educació Infantil, Montserrat Pedreira.

Les actuacions de l´Orfeó Manresà i del cor d´homes Lúpulus Ensembla, que interpretaran el Gaudeamus Igitur, clouran les dues cerimònies.

Una comunitat de més de 3.500 persones

Més de 3.500 persones formen part de la comunitat vinculada a la Fundació Universitària del Bages. D´aquestes, 1.427 hi fan estudis de grau, 786 segueixen els programes de formació contínua, 162 de màster i postgrau i 737 són alumnes del servei d´Idiomes. A l´alumnat cal sumar-hi una comunitat formada per 268 professors de grau, 310 de formació contínua, 47 persones de les àrees d´administració i serveis i 26 més a la Clínica Universitària.

Coincidint amb el 25è aniversari, la institució inicia una nova etapa com a campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). A partir d´aquest curs 2015-2016, l´alumnat de primer forma part d´aquesta nova institució universitària.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema