Més de mig miler d'obres en forma de relat, vídeo, arts plàstiques i disseny de logotip han participat en la segona edició del concurs 'Posa-hi cor', que organitzen la Fundació Universitària del Bages i Mútuacat. El concurs dóna suport a La Marató de TV3 que aquest any se celebrarà el dia 20 de desembre i que es dedicarà a les malalties metabòliques.

Els treballs guanyadors es coneixeran el dia 11 de novembre, durant una festa a la sala Stroika de Manresa a partir de les sis de la tarda. L'acte comptarà amb la col·laboració de l'escola d'arts escèniques Manresa Teatre Musical i l'Orquestra de l'Institut Guillem Catà, que actuaran durant la festa.

El vídeo guanyador s'utilitzarà com a anunci de la plataforma Manresa Mobilitza't amb La Marató, el disseny servirà per estampar la samarreta de la cursa '5km per la vida' i l'escrit serà la presentació de Manresa Mobilitza't amb la Marató.

Els treballs seran avaluats per un jurat d'experts que compta amb la col·laboració de la professora de l'Escola d'Art de Manresa, Anna Martí; l'artista i professor dels estudis d'Educació Infantil a UManresa, Gabriel Lemkow; l'escultora i artista multidisciplinària Àngels Freixenet; el dramaturg Esteve Soler; la fotògrafa Isabel Casanova; el director de cinema Gerard Quinto; el periodista, guionista i autor teatral Joan Barbé; el periodista i escriptor, Genís Sinca; i l'escriptora i responsable de documentació de l'Escola Joviat, Núria Farizo. Pel que fa a la categoria de disseny, el treball guanyador serà seleccionat per experts en les àrees de disseny de Mútuacat i la Fundació Universitària del Bages.

Tots els premis estan relacionats amb activitats saludables i de proximitat, com sortides guiades en bicicleta, visites guiades a finques de conreu ecològic, una guia verda d'experiències, activitats esportives, abonaments a clubs esportius, àpats saludables i material esportiu per a les escoles. Aquests premis són l'aportació d'entitats col·laboradores al concurs com Can Masses, MBici, Fent País, Centre Excursionista de la Comarca de Bages, Cube-Duo, Club Fitness Vela, Món Sant Benet, Aerobic&Fitness i O'Live.

Més treballs que en la primera edició

La xifra de treballs presentats a aquesta edició gairebé duplica la de la primera, a la qual s'hi van presentar 250 dibuixos, 31 relats i 4 vídeos. En aquesta segona edició competeixen pels diferents premis 47 relats, 3 vídeos, 369 dibuixos i 97 propostes de logotip.