http://www.umanresa.cat/

La FUB lliura 38 beques de col·laboració a alumnes de Grau i de CFGS

Els ajuts directes que concedeix la Fundació Universitària del Bages a través de les beques de col·laboració beneficiaran 21 alumnes de grau

23.11.2015 | 14:03
La FUB lliura 38 beques de col·laboració a alumnes de Grau i de CFGS

La Fundació Universitària del Bages ha lliurat aquest dilluns, 23 de novembre, les 38 beques de col·laboració que s´han concedit aquest curs 2015-2016 a alumnes de grau i del nou cicle formatiu de Grau Superior de Tècnic de Pròtesis Dentals.

L´acte ha comptat amb la presència del director general de la institució universitària, Valentí Martínez, del director territorial de Caixabank a Catalunya, Jaume Masana, de la degana de la Facultat de Ciències Socials del Campus Manresa de la UVic-UCC, Sílvia Mas, del gerent de la FUBages, Miquel Rodríguez, i del director de Banca d´Institucions de CaixaBank a Manresa, Antoni Noguera. L´import destinat a les beques de col·laboració per a aquest curs suma 69.000 euros, dels quals 30.000 són l´aportació de l´Obra Social "la Caixa" als ajuts FUB-la Caixa.

Els ajuts directes que concedeix la Fundació Universitària del Bages a través de les beques de col·laboració beneficiaran 21 alumnes de grau. D´aquests, 18 rebran mitja beca (1.500 euros) i la resta, una beca sencera de 3.000 euros. A canvi del suport econòmic, els alumnes becats han de realitzar unes hores de tasques de suport en departaments o institucions vinculades a la universitat. Aquestes beques es concedeixen tenint en compte criteris econòmics i acadèmics. A més dels ajuts als alumnes de grau, aquest curs s´han concedit també dues beques de 1.500 euros a estudiants del nou cicle formatiu de grau superior de Tècnic de pròtesis dentals.

Des del curs passat, l´Obra Social "la Caixa" complementa l´esforç econòmic de la institució universitària amb una línia d´ajuts dotada amb 30.000 euros. En aquest cas, beneficien 15 alumnes, que reben una beca de 2.000 euros cadascun. Les beques FUB-La Caixa s´atorguen tenint en compte criteris acadèmics i econòmics, principalment. A canvi dels ajuts, l´alumnat ha de realitzar serveis de suport a activitats i/o projectes socials.

Altres fórmules de suport econòmic a l´alumnat

A més d´aquestes beques de col·laboració, la Fundació Universitària del Bages té altres fórmules per ajudar econòmicament l´alumnat a través del programa Prèmium que beneficia alumnes dels estudis de grau en Gestió d´Empreses i d´Administració i Direcció d´Empreses (ADE). 19 dels alumnes dels dos darrers cursos de Gestió d´Empreses faran estades de pràctiques remunerades en empreses col·laboradores del programa. L´import destinat a aquestes pràctiques becades suposa un total de 36.000 euros. A més, 49 alumnes dels estudis d´Empresa tenen accés gratuït als cursos d´anglès que ofereix el Servei d´Idiomes de la institució universitària.

Tots aquestes fórmules de beques són complementàries i compatibles amb altres ajuts a l´estudi que concedeixen tant la Generalitat, el Ministeri d´Educació i Ciència i d´altres administracions públiques vinculades a la procedència de l´alumnat d´UManresa-FUB.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema