La Fundació Universitària del Bages (FUB) dóna suport al ´Giving Tuesday´ o dia mundial de la donació, una iniciativa global que vol celebrar l´acció solidària de donar, mobilitzant el màxim de persones, famílies, organitzacions i empreses. El Giving Tuesday, que enguany se celebrarà el dia 1 de desembre, va néixer l´any 2012 en contraposició als valors que promouen jornades com el Black Friday o el Cyber Monday, pensades per fomentar les compres abans del Nadal. L´adhesió de la FUB a aquesta iniciativa es concreta en el suport a una de les campanyes impulsades en el marc d´aquest dia, concretament la del Banc de Sang i Teixits, que vol aconseguir 1.000 nous donants a Catalunya.

Va ser l´any 2013 que aquesta iniciativa va arribar a l´estat espanyol, després d´aconseguir una gran difusió a través de les xarxes socials amb l´etiqueta #GivingTuesday, #UnDíaParaDar en la versió espanyola i #UnDiaPerDonar en la catalana. Actualment, milers d´entitats aprofiten aquest dia per donar un impuls als seus projectes de diferents àmbits (social, cooperació, medi ambient, recerca, salut, educació, cultura i esports). Un impuls que tant pot venir per la captació de fons econòmics o de voluntariat.

La Fundació Universitària del Bages ha decidit sumar-se a aquesta iniciativa per la coincidència amb els valors que promou. La tria del projecte al qual donarà suport s´ha fet tenint en compte la vinculació de la institució amb el món de la salut i la implicació que hi ha hagut històricament entre la institució universitària i el Banc de Sang i Teixits, que cada any realitza dues campanyes de donació a les instal·lacions de la FUB.