Els estudis de Grau en Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials del Campus Manresa de la UVic-UCC han organitzat per al dia 30 de gener la setena edició de les Jornades de Diàlegs Educatius. Aquesta edició, que coincideix amb la posada en funcionament del Lab 0_6 (centre de descoberta, recerca i documentació sobre l´educació científica a les primeres edats), es dedicarà a la passió per la ciència i l´emoció que genera el procés d´investigació i aprenentatge.

Les jornades, que aplegaran 150 persones, comptaran amb la presència d´experts en l´educació científica com Anna Forés, Neus Sanmartí, Sabrina Rossi, Carme Alemany i amb el divulgador científic Marc Boada, entre d´altres.

Les Jornades de Diàlegs Educatius s´adrecen a docents, a estudiants de magisteri i a persones interessades en el món de l´educació, i tenen com a finalitat ser un espai de debat, reflexió i intercanvi d´experiències. En aquesta ocasió, el treball s´articula a l´entorn del títol ´Ciència 0-12. Passió per investigar´. Per aquest motiu, a més de dues conferències, una d´inaugural i una altra de cloenda, durant la jornada es duran a terme diversos tallers i experiències sobre el treball científic a les aules des de l´educació infantil fins a la primària.

Anna Forés, doctora en Filosofia i Ciències de l´Educació i llicenciada en Pedagogia, serà l´encarregada d´inaugurar les jornades amb la conferència titulada ´Passió per educar des de la neuroeducació´ Forés està especialitzada en didàctica, educació social, resiliència, neurodidàctica i e-learning. La conferència de cloenda anirà a càrrec de Neus Sanmartí i durà per títol ´Indagar: per a què? Què? Com? I com avaluar?´. Sanmartí és doctora en Ciències Químiques i catedràtica emèrita de Didàctica de les Ciències a la Universitat Autònoma de Barcelona. Està especialitzada en temes relacionats amb el desenvolupament curricular per a l´aprenentatge de les ciències i l´educació ambiental i amb l´avaluació i el llenguatge en relació amb l´aprenentatge científic.

Pel que fa als tallers, se´n faran sobre materials senzills per indagar, sobre les joguines com a font de coneixement i creativitat, sobre la pedra com a matèria pedagògica, sobre el treball de l´ombra amb infants de 3 a 6 anys i sobre la quotidianitat com a font de descobertes. Un dels tallers es dedicarà a explicar el funcionament del Lab 0_6.

Les Jornades de Diàlegs Educatius començaran a les nou del matí i és previst que finalitzin a dos quarts de set de la tarda.