L´actor i cantant Bruno Oro acomiadarà els alumnes de segon de batxillerat i de CFGS que participaran en la segona edició de l´ADE Day d´UManresa amb la conferència titulada ´Reinventar-se per seguir´. Oro és el personatge que la universitat manresana ha convidat a fer la cloenda d´aquesta jornada, destinada a donar a conèixer, principalment els estudis d´Administració i Direcció d´Empreses, però també els de l´àmbit de les Ciències de la Salut o l´educació.

L´objectiu de l´ADE Day és que els alumnes de secundària que han de decidir el seu futur universitari entrin en contacte, de forma vivencial, amb les metodologies docents que s´utilitzen a UManresa. Per aquest motiu el programa d´actes inclou, a més de xerrades, tallers de simulació tant dels àmbits de la salut, com de l´educació i el món de l´empresa.

Acompanyats i guiats per un grup d´estudiants d´UManresa, alumnes procedents de sis instituts de la comarca del Bages podran participar en un taller de que simularà un gabinet de crisi del departament de comunicació d´una empresa. Aquest taller serà dirigit pel professor dels estudis d´ADE i responsable del servei d´Emprenedoria d´UManresa, Marc Bernadich, i comptarà amb la col·laboració del director de Regió7, Marc Marcè. També s´han programat tres xerrades sobre els punts forts i febles de la nova Catalunya, que pronunciarà el professor dels estudis i responsable d´intercanvis del grau en ADE, Jordi Franch; sobre casos d´èxit d´estratègies de marca, a càrrec del professor col·laborador i expert consultor en estratègia empresarial, Francesc Rufas; i sobre l´experiència de Gerard Garreta, un exalumne dels estudis d´Empresa d´UManresa, que ha posat en marxa una granja d´ous ecològics a Puigcerdà.

Els alumnes que no estiguin interessats en els estudis d´ADE tindran la opció de triar entre un taller de simulació clínica que impartirà professorat dels estudis d´Infermeria, un altre sobre fisioteràpia a càrrec de la professora Olga Borao o dos tallers sobre educació: un centrat en la creativitat a l´aula i l´altre en l´acostament dels infants a la ciència al Lab 0_6.

L´ADE Day és una activitat organitzada pels estudis d´Administració i Direcció d´Empreses d´UManresa. El seu objectiu és oferir als estudiants de batxillerat i CFGS l´oportunitat de viure un matí com a alumnes universitaris i conèixer de primera mà les característiques diferencials dels estudis d´ADE a Manresa. La proposta d´UManresa prioritza l´aplicabilitat pràctica dels continguts formatius, amb l´ús de metodologies didàctiques com la simulació o la presència destacada de professionals en actiu entre el professorat. També fa un èmfasi especial en la preparació lingüística dels estudiants, que poden aprendre fins a dos idiomes estrangers diferents durant el grau i en la connexió entre teoria i pràctica, amb pràctiques becades a empreses durant els dos darrers cursos.