El 92% dels alumnes que es van graduar a la Fundació Universitària del Bages el curs 2012-2013 estan treballant. Així ho constata el darrer estudi d'inserció laboral que la institució universitària ha elaborat entre la que va ser la primera promoció de graduats en Educació Infantil, Gestió d'Empreses, Fisioteràpia, Infermeria, Logopèdia i Podologia.

De les dades destaca que el 100% dels graduats en Infermeria i Logopèdia que treballen ho fan en una feina totalment relacionada amb els estudis. El nivell d'inserció laboral dels titulats a UManresa s'ha incrementat en relació a la darrera enquesta, elaborada entre la promoció de diplomats 2009-2011, quan el nivell d'ocupació dels exalumnes se situava en un 84,4%. Aquesta evolució positiva ha estat general en totes les titulacions, però millora especialment en els casos dels graduats en Gestió d'Empreses i d'Infermeria.

Segons l'enquesta, el 85,2% dels graduats en Fisioteràpia, el 80% en Podologia, el 73,7% dels d'Educació Infantil i el 50% de Gestió d'Empreses també estaven treballant en feines directament relacionades amb els estudis. Al marge de la relació entre els estudis i la feina actual, el nivell d'inserció laboral més alt és el dels alumnes de Podologia, la totalitat dels quals estava treballant quan es va dur a terme l'estudi, seguit del dels alumnes d'Infermeria (95,5%), Logopèdia (95%), Educació Infantil (94,9%), Gestió d'Empreses (93,3%) i Fisioteràpia (85,3%).

L'estudi d'inserció laboral constata que la valoració de la formació rebuda a la Fundació Universitària del Bages és molt bona, amb una mitjana de 8 en tots els estudis. Podologia és la titulació més ben valorada.

Continuar-se formant i treballar a l'estranger

El treball analitza també la voluntat dels antics alumnes de continuar-se formant després de completar els estudis de grau. Un 56,7% afirmen que ho han fet i un 68,4% expressen la voluntat d'ampliar els estudis en el futur. Els titulats que més opten per continuar formant-se són els de fisioteràpia i els d'infermeria.

Als titulats d'aquesta promoció també se'ls ha preguntat si buscaven feina a l'estranger. Un 22,3% dels alumnes enquestats afirmen que sí, mentre que un 4,7% ja està treballant a països com Anglaterra, Suïssa o França i un 50,2% afirmen que estarien disposats a marxar a l'estranger per treballar.

Altres dades que es desprenen de l'enquesta permeten radiografiar les característiques de l'alumnat d'UManresa, com per exemple que el 75,8% són dones i que acaben els estudis entre els 24 i els 29 anys. Els que els acaben més joves, amb 24 anys, són els alumnes de Fisioteràpia, mentre que els que els acaben més grans són els de Logopèdia, amb una mitjana d'edat de 29 anys.

En relació amb l'origen, el 83,7% dels alumnes de la promoció 2012-2013 eren catalans. Aquest percentatge és del 100% en el cas dels alumnes d'Educació Infantil i Empresa. El Bages, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat, el Berguedà i el Barcelonès són les comarques de procedència més habituals d'aquests graduats. Les titulacions que varen atraure més alumnes de fora de Catalunya van ser les d'Infermeria i Fisioteràpia. La majoria d'aquests provenien del País Basc, Aragó, la Rioja i les Illes Canàries.