La relació entre ciència i talent serà l'eix de la conversa pública que mantindran el sociòleg Salvador Cardús i el periodista i escriptor Genís Sinca, el proper 14 d'abril, a les 7 de la tarda, a la sala petita del teatre Kursaal de Manresa.

Aquesta serà la segona activitat inclosa dins del cicle de reflexió sobre la ciència organitzat pel col·lectiu 3Ct, del qual formen part l'Associació de Professionals Sèniors al Servei del Territori, Gest!, el CTM Centre Tecnològic - Eurecat i els tres centres universitaris de la ciutat, la Fundació Universitària del Bages - UManresa, l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa i la delegació de Manresa de la Universitat Oberta de Catalunya.

Salvador Cardús és sociòleg, periodista, escriptor i doctor en Ciències Econòmiques. Ha col·laborat com a docent i investigador en universitats d'Europa i els EUA, com Cambridge, Cornell o Londres. Actualment és professor titular de Sociologia a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, de la qual fou degà entre 2009 i 2011. A més a més, és membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'Institut d'Estudis Catalans. Assessora la Generalitat de Catalunya en el procés de transició nacional de Catalunya, com a membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional.

Per la seva banda, Genís Sinca és periodista i escriptor. Va guanyar el premi Josep Pla de 2013 amb l'obra 'Una família exemplar', la seva primera novel·la. Va treballar com a periodista a l'estranger durant molts anys, com a redactor al Diari d'Andorra i com a corresponsal a Itàlia per al diari Avui i per a COMRàdio. És autor d'una biografia de Francesc Candel titulada "La providència es diu Paco" i de l'assaig 'Vida secreta de nuestros médicos' sobre la vida i obra de 20 metges espanyols del segle XX com Ramón y Cajal, Gregorio Marañón, Severo Ochoa o Santiago Dexeus. La seva darrera novel·la porta el títol de 'Malparits!' i ha estat presentada recentment.

Un cicle amb la ciència com a eix de reflexió

La ciència és l'eix al voltant del qual giren les diferents propostes de reflexió i debat del primer cicle de conferències organitzat conjuntament per Aquesta iniciativa conjunta s'ha batejat amb el nom 3Ct.

El cicle es va estrenar el 8 de març de 2016 amb la taula rodona 'Dones i ciència' i tindrà continuïtat amb la conferència del conseller de Cultura Santi Vila sobre ciència i història. La seva participació està confirmada i es farà a la sala d'actes de l'edifici FUB2 en una data pendent d'agendar, previsiblement, durant els mesos de maig o juny.