MTM i la CU+ han signat un conveni de col·laboració que contempla que alumnes de l'entitat puguin sotmetre's a aquest cribatge, que inclou un qüestionari de salut vocal, una valoració acústica dins la cabina de veu i una valoració perceptiva de la veu i del gest vocal. Després de l'exploració, tots els que s'hi hagin sotmès, rebran un informe dels resultats i tot un seguit d'orientacions a seguir, en el cas que sigui necessari. La signatura del conveni s'ha fet aquest divendres, 15 d'abril, i l'han subscrit la directora de la CU+, Teresa Solé, i David Bacardit, codirector de MTM.

Les exploracions aniran a càrrec de les logopedes de la Unitat de la Veu Asumpció Linares i Núria Carmona. A més de logopeda, Linares és llicenciada en pedagogia de la Música, postgrau en Intervenció Logopèdica en els Trastorns de la Veu, cantant lírica i professora del Grau de Logopèdia a UManresa. A més del títol de Logopèdia, Carmona també és diplomada en Magisteri amb l'especialitat d'audició i llenguatge i postgrau en intervenció logopèdica en els trastorns de la veu.

A més d'aquestes exploracions especialitzades, la CU+ oferirà a tots els alumnes de l'entitat un descompte del 20% en els serveis de Logopèdia, Podologia, Fisioteràpia, Dietètica i Psicologia. De la seva banda, Manresa Teatre Musical es compromet a difondre la Unitat de la Veu i les activitats que aquesta organitzi entre els seus alumnes.

La Unitat de la Veu de la Clínica Universitària va adreçada a persones que fan un ús intensiu de la veu, tant parlada com cantada. Amb unes instal·lacions específiques, la unitat està integrada per un equip multidisciplinari de professionals que poden valorar i diagnosticar problemes relacionats amb la veu, plantejar-ne el tractament més adequat i treballar en la reeducació, la formació i la prevenció.