220 nens i nenes han estrenat aquest dissabte la nova ubicació de la Fira d´Experimentació per a infants de 0 a 6 anys que organitzen els estudis d´Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials del campus Manresa de la UVic-UCC.

El pati de l´Escorxador ha estat l´escenari d´aquesta nova edició que enguany, a més d´estrenar espai ha inclòs una prova pilot en forma de premi per reconèixer propostes d´educació científica adreçades a nens i nenes d´educació infantil i cicle inicial de primària que hagin estat elaborades per mestres d´escoles i llars d´infants del Bages.

La Fira d´Experimentació té com a objectius oferir una activitat infantil a la ciutadania, contribuir a la dinamització del món educatiu del territori i que els estudiants d´Educació Infantil posin a prova les propostes que elaboren en l´assignatura Didàctica de Coneixement del Medi. En aquesta edició hi ha participat 50 alumnes, que han elaborat una vintena de propostes relacionades amb la ciència.

A la fira també s´hi han presentant les propostes dels equips de mestres que participen en la prova pilot del premi ´La ciència i els infants´ i algunes de les que formen part del Lab 0_6, un espai permanent que els estudis d´Educació Infantil d´UManresa van posar en marxa el mes de gener per promoure l´educació científica a les primeres edats, la formació del professorat interessat a potenciar aquest àmbit a les aules i la investigació científica a l´entorn de l´aprenentatge de la ciència a la infància.