http://www.umanresa.cat/

L'Institut LacetÓnia se suma amb UManresa per oferir un tast universitari als alumnes

L'UniversiTAST consisteix en un programa intensiu que permetrÓ als alumnes entrar en contacte amb la dinÓmica universitÓria abans d'accedir-hi

18.06.2016 | 07:42
L'Institut LacetÓnia se suma amb UManresa per oferir un tast universitari als alumnes
L'Institut LacetÓnia se suma amb UManresa per oferir un tast universitari als alumnes

L'Institut LacetÓnia i la Fundaciˇ UniversitÓria del Bages han signat un conveni de colĚlaboraciˇ per donar a conŔixer la universitat entre els alumnes de cicles formatius de grau superior i de batxillerat d'aquest centre d'ensenyament manresÓ.

L'acord contempla que aquests alumnes puguin participar en el programa UniversiTAST, que es durÓ a terme entre el 20 i el 23 de juny. L'UniversiTAST consisteix en un programa intensiu i de curta durada que es durÓ a terme un cop acabat el curs i que permetrÓ als alumnes entrar en contacte amb la dinÓmica universitÓria abans d'accedir-hi. El conveni de colĚlaboraciˇ el van signar el passat 30 de maig el director de l'Institut LacetÓnia, Francisco j. Fernßndez, i el director general de la Fundaciˇ UniversitÓria del Bages, ValentÝ MartÝnez. L'Institut LacetÓnia Ús el tercer centre d'ensenyament secundari que se suma a aquesta proposta amb un conveni de colĚlaboraciˇ. PrŔviament ja ho havien fet l'Escola Montserrat i l'Escola Joviat.

Primer contacte amb la vida universitÓria

L'Universi_TAST tindrÓ una durada de 25 hores lectives, que un cop finalitzades es convertiran en 1,5 crŔdits universitaris convalidables en qualsevol grau de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Els joves preuniversitaris que vulguin participar en aquesta experiŔncia podran triar entre tres itineraris segons els seus interessos que coincideixen amb les especialitats que s'imparteixen a UManresa: Administraciˇ i Direcciˇ d'Empreses, Educaciˇ Infantil i CiŔncies de la Salut. El conveni estableix que, a mÚs de participar en sessions formatives transversals, els alumnes participin en activitats de simulaciˇ professional relacionades amb la branca acadŔmica que hagin cursat i amb els interessos universitaris de cadascun. Segons l'acord, el programa es pot adaptar a les necessitats concretes del colĚlectiu d'estudiants procedents de la Fundaciˇ Joviat.

Els joves que participin a l'Universi_TAST rebran formaciˇ per aprendre a identificar oportunitats i convertir-les en idees de negoci, aprofitar les eines 2.0 per crear la identitat digital, reaccionar en una emergŔncia de salut i descobrir el seu talent per convertir-lo en professiˇ. L'objectiu d'aquesta iniciativa Ús que els joves visquin una primera experiŔncia universitÓria, que incorpora activitats de simulaciˇ professional, perquŔ els joves preuniversitaris es facin una idea de com serÓ estudiar a la universitat i de la seva futura professiˇ.

La participaciˇ a l'Universi_TAST tÚ un cost de 100 euros. En el cas d'alumnes que procedeixen d'escoles colĚlaboradores l'import Ús del 50%. Les inscripcions per participar-hi s'han de fer abans del dia 10 de juny.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllašos recomanats: Premis cinema