Les instal·lacions d´UManresa han acollit aquest dijous, 15 de setembre, l´inici del curs ´Agrocupa´t´, una iniciativa d´Unió de Pagesos que té com a objectiu formar joves aturats i fomentar l´emprenedoria agrària. El curs compta amb la col·laboració d´UManresa, que hi aporta la innovadora metodologia formativa dels anomenats ´serious games´. Els joves participants en el programa, 10 a Manresa i 20 a Vallfogona de Balaguer, es formaran utilitzant un joc a través del qual aniran superant mòduls formatius complint missions i resolent enigmes que els permetin descobrir el seu potencial i la seva carrera professional. Per afavorir el coneixement entre els alumnes del curs, la primera de les activitats ha consistit en un joc de resolució d´enigmes en equip desenvolupat per l´empresa Cocolisto.

L´acte d'aquest dijous ha comptat amb la presència del responsable d´organització d´Unió de Pagesos, Josep Carles Vicente, del cap de Servei de Formació Agrària del Departament d´Agricultura, Joan Salvador Minguet, del tècnic de Seguiment de Projectes Singulars i Programes Integrals del Servei d´Ocupació, Roger Morales, i Jordi Conca, director dels estudis d´Empresa de la Facultat de Ciències Socials del Campus Manresa de la UVic-UCC.

Durant el curs, que tindrà la doble vessant de presencial i online, es tractaran temes de màrqueting digital, bases econòmiques de l´empresa agrària, internacionalització, aspectes legals de l´explotació, fiscalitat i habilitats innovadores per a l´emprenedor, entre d´altres. El programa inclou visites a una fira internacional i a explotacions i empreses. A més es completa amb assessorament per a tots aquells joves que vulguin orientar el seu futur al sector agroalimentari.

Els joves que participin en el programa accediran a un diploma universitari que es podrà convalidar amb el procés d´incorporació a l´empresa agrària del Departament d´Agricultura. A més dels cursos de Manresa i Vallfogona de Balaguer, se n´impartiran a Valls, Gandesa i Amposta. Impulsat per la Unió de Pagesos, el programa compta amb la participació del Servei d´Ocupació de Catalunya i del Fons Social Europeu, que el financen, i la col·laboració del Departament d´Agricultura i d´UManresa.